"Cada un s'aproxima a la història des de la seva pròpia perspectiva. Res és objectiu. "
Jihan el Tahri, cineasta, artista visual, periodista i escriptora, a les II Trobades Literàries Mediterrànies Albert Camus


Vivim en una societat global. Però, què coneixem de la resta del món?


El cinema és un instrument clau per fixar l'imaginari col·lectiu, el punt de vista des del qual percebem i jutgem la realitat, que conforma el nostre sistema de valors i la societat que som i a la qual aspirem.


La producció d'aquesta narrativa mundial és gairebé un monopoli dels Estats Units. A Europa, només França, Regne Unit, Espanya i en menor mesura Itàlia o Alemanya mantenen una producció pròpia significativa, sempre en crisi, amb dificultats per exportar-se a altres territoris.


En la lluita per l'atenció de l'espectador, és cada vegada més difícil arribar al públic si no es reprodueixen les fórmules que marquen la pauta des dels grans estudis americans. De fet, el cinema de qualsevol gènere projectat en sala està en retrocés, empès per les plataformes de distribució a Internet com Netflix, Amazon, HBO, etc.


Els espais per al cinema independent, per al cinema d'autor, pel cinema que anteposa el valor artístic i crític de la creació al seu afany comercial, són cada vegada més reduïts. En el cas dels cinemes no occidentals, aquest espai és pràcticament inexistent.


Per això, aquesta proposta dóna a conèixer obres i autors inèdites per al públic de l'illa, perquè gaudeixi de bon cinema i s'enriqueixi amb les perspectives de cineastes d'altres latituds. S'ha tingut una atenció especial cap a l'Àfrica i la Mediterrània i també al cinema fet i protagonitzat per dones i autors joves, que segueixen la tradició d'un continent que es vol presentar al món amb una veu pròpia.

Caravan

 

Cinema

 Menorca.

  • Facebook - Gris Círculo